Junior Industrial Designer

vacature

32 – 40 uur

HBO/WO werk- en denkniveau

0 – 2 jaar relevante ervaring

Marktconform salaris

Solliciteer

Eerst wat over de organisatie.

Berlin Packaging Netherlands B.V. is het Nederlands opererende bedrijf van Berlin Packaging, ‘s werelds grootste Hybrid Packaging Supplier® van glas, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen. Als hybrid packaging supplier zijn we een one-stop-shop die de beste elementen van Design & Innovation, Manufacturing Solutions en Customer Solutions voor deze industrie samenbrengt:

 • Ontwerp en innovatie – Vormgeven aan de toekomst van verpakkingen. We hebben toegewijde innovatiecentra om de nieuwste en meest geschikte producten, vaak maatwerk, aan te bieden door aan de behoefte van de klant te voldoen. We zijn trots op onze eersteklas kwaliteitsprocedures en controlenormen, terwijl we gedurende het hele proces technische assistentie bieden.
 • Productieservices – We zorgen ervoor dat onze klanten de exacte verpakking krijgen die ze nodig hebben. We zijn voortdurend op zoek naar de beste partners om (duurzame) verpakkingen en sluitingen van topkwaliteit te kopen.
 • Klantoplossingen – Wij zorgen voor onze klanten. We optimaliseren de opslag, het beheer en de verzending van de producten van onze klanten dankzij een uitgebreid distributienetwerk van meer dan 130 locaties en een eersteklas voorraadbeheersysteem. We bieden onze klanten end-to-end oplossingen voor supply chain management en op maat gemaakte diensten met toegevoegde waarde.

Kortom, een dynamisch bedrijf met veel groeipotentie in de markten: food, wine & spirits, home care, farmaceutica, cosmetica, personal care, otc, sport nutrition en industrial.

Werken bij Berlin Packaging.

Maar wat maakt werken bij Berlin Packaging dan zo leuk? Werken bij Berlin Packaging betekent werken in een fijne en sfeervolle werkomgeving! De eerste week ervaart iedere nieuwe medewerker als ontvangen worden in een ‘warm bad’. We vinden het belangrijk dat je je kunt ontwikkelen, zowel persoonlijk als op werkgebied. Daar investeren we ook in. Je komt te werken bij ‘s werelds grootste verpakkingsspecialist die volop in ontwikkeling en beweging is! Een grote speler, maar wel de fijne informele sfeer en gezelligheid. Je draagt bij aan de nieuwste, mooiste maar ook duurzame verpakkingen die ervoor zorgen dat onze klanten voorop lopen in de markt.

 • Flexibel in te delen werktijden;
 • Een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring;
 • 26 vakantiedagen, daarnaast krijg je de dagen tussen kerst en oud & nieuw, plus de dag na Hemelvaart van ons;
 • Gezond zijn vinden wij belangrijk. Daarom krijg je van ons een sport abonnement;
 • Pensioenregeling.

Naast bovenstaande arbeidsvoorwaarden zorgen we voor de benodigde apparatuur om je werk goed te kunnen uitvoeren. Lunchen doen we vaak samen in onze gezellige kantine, tegen een kleine vergoeding geniet je dagelijks van een uitgebreide lunch. Ook is er dagelijks vers fruit. Vrijdags wordt er vaak een drankje gedronken en in de vorm van diverse uitjes, borrels en feestjes hebben we ook plezier met elkaar buiten kantoor.

Graag nodigen wij je uit om met ons het gesprek aan te gaan en Berlin Packaging zelf te ervaren!

Wat ga je bij ons doen?

Je gaat binnen ons designteam aan de slag met het ontwerpen van verpakkingen in de breedste zin van het woord. Van shampoofles tot aan high end home diffusers, zie ook https://studio111design.com/

Je komt te werken in een team van op dit moment 2-3 designers in Wijchen. Met dit team maken we deel uit van het Studio 111 team dat wereldwijd bestaat uit meer dan 50 toegewijde designers & engineers die allemaal de ‘anything is possible’ mentaliteit uitdragen. We vinden het belangrijk dat je naast het ontwerpen ook een sparringpartner kan zijn voor zowel collega’s als onze klanten.

Wat je onder andere gaat doen in deze uitdagende functie:

 • Je werkt aan verschillende projecten voor meerdere klanten tegelijkertijd;
 • Je maakt schetsen en brainstormt over nieuwe ideeen;
 • Je doet marktonderzoek binnen de verschillende markten en productgroepen;
 • Je maakt Life Cycle Analyses voor bestaande en nieuwe verpakkingen;
 • Je maakt gebruik van 3D CAD surfacing, solid modelling & rendering;
 • Je maakt design klaar voor productie;
 • Je draagt zorg voor prototyping van de verpakkingen;
 • Je blijft actief op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid;
 • Engineering: je past jouw kennis toe bij het ontwerpen van verpakkingen.

Wat neem je mee?

Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau en hebt een afgeronde opleiding op het gebied van Industrial Design of vergelijkbaar. Je hebt 0-2 jaar werkervaring en bent leergierig en enthousiast. Je kunt meerdere projecten tegelijkertijd beheren met jouw goede plan- en organisatieskills. Je hebt gevoel voor stijl en vorm en bent in staat om je ideeën te communiceren middels door jou gemaakte schetsen. Je bent niet bang voor een uitdagend klantgesprek en bent creatief en oplossingsgericht. Je kunt de klantwens vertalen in jouw werk!

Je vindt het leuk het werk van de Studio uit te dragen en hierover op een goede wijze zowel intern als extern communiceren. Daarvoor is een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal belangrijk. We vragen ervaring met de volgende software:

 • Solidworks of vergelijkbaar programma;
 • Keyshot of vergelijkbaar programma;
 • Adobe InDesign, Illustrator & Photoshop.

Tenslotte ben je een teamspeler en voelt je thuis in een internationale, groeiende, dynamische organisatie die volop in beweging is. Ook ben je woonachtig in Nederland.

Mocht je interesse hebben of meer willen weten over de vacature? Dan kun je contact opnemen met onze HR afdeling via [email protected]

Dit wordt jouw nieuwe werkplek.