1. DEFINITIES

1.1 Berlin Packaging Netherlands B.V. zal hierna worden aangeduid als: “de Vennootschap”.

1.2 De contractspartner van het Bedrijf zal hierna worden aangeduid als: “de Wederpartij”.

2. TOEPASSING

2.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn per 1 juli 2021 van toepassing op alle rechtshandelingen, inclusief de uitvoering daarvan, met betrekking tot verpakkingen behorende tot het leveringsprogramma van de Onderneming, verricht door de Onderneming, waar ook gevestigd in Nederland, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen en door de Onderneming is bevestigd.

2.2 Op de overeenkomst tussen partijen zijn met uitsluiting van eventuele algemene voorwaarden van de Wederpartij de Algemene Voorwaarden van de Onderneming van toepassing, tenzij partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen.

2.3 Afwijkingen van en/of aanvullingen op deze Algemene Voorwaarden binden de Onderneming slechts voor zover deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Behoudens dergelijke afwijkingen en/of aanvullingen blijven deze Algemene Voorwaarden voor het overige onverminderd van kracht.

2.4 Indien een of meer bepalingen uit deze voorwaarden geheel of gedeeltelijk ongeldig blijken te zijn, blijven de overige bepalingen in hun geheel onverminderd van kracht. Elke ongeldige bepaling zal worden vervangen door een passende vervangende bepaling die de bedoeling van het Bedrijf en het door het Bedrijf nagestreefde economische resultaat op een juridisch fictieve manier zo dicht mogelijk benadert.

3. AANBOD EN AANVAARDING

3.1 Alle gevraagde en uitgebrachte offertes en aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij door het Bedrijf uitdrukkelijk schriftelijk anders is bepaald.

3.2 Een door het Bedrijf uit te voeren order wordt pas geacht door het Bedrijf te zijn aanvaard nadat het Bedrijf een schriftelijke bevestiging heeft gestuurd, of nadat het Bedrijf is begonnen met de uitvoering van de order.

3.3 De wederpartij wordt geacht met een opdrachtbevestiging van het Bedrijf te hebben ingestemd indien hij niet binnen 4 werkdagen na dagtekening van de opdrachtbevestiging schriftelijk tegen de inhoud daarvan heeft geprotesteerd, dan wel zoveel eerder als hij één of meer werkzaamheden overeenkomstig de opdrachtbevestiging heeft verricht.

3.4 Door of namens het Bedrijf verstrekte documentatie en informatie is vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Hetgeen hierboven is vermeld, kan daarom nooit worden beschouwd als een garantie.

3.5 Indien de Wederpartij een order plaatst bij het Bedrijf, wordt de Wederpartij geacht de Algemene Voorwaarden van het Bedrijf te hebben aanvaard.

4. PRIJZEN

4.1 De in offertes, aanbiedingen en facturen van de Vennootschap vermelde prijs bestaat uit de koopprijs van de zaken, exclusief transportkosten, BTW, rechten en andere heffingen van overheidswege, tenzij in de offerte anders is overeengekomen.

4.2 De verpakkingskosten zijn niet inbegrepen in de prijs genoemd in artikel 4.1 (tenzij schriftelijk anders overeengekomen). Het Bedrijf zal de verpakking niet terugnemen, tenzij anders overeengekomen in de offerte.

4.3 De prijzen zijn gebaseerd op kostenfactoren, zoals materiaalprijzen, lonen, sociale lasten, transportkosten, belastingen, etc., die gelden op het moment van de orderbevestiging van het Bedrijf. Indien na aanvaarding van de offerte of na aanvaarding van de opdracht en voor het moment van feitelijke levering de prijzen van grondstoffen, energie, lonen en vrachten of het tarief van (milieu)heffingen met tenminste 5% (of anders overeengekomen in de offerte) stijgen, is de Onderneming gerechtigd deze verhogingen aan de Wederpartij door te berekenen. De in dit artikel bedoelde verhogingen worden door de Vennootschap schriftelijk aangekondigd en worden geacht te zijn aanvaard indien niet binnen 7 dagen bezwaar wordt gemaakt. In geval van bezwaar streven de partijen ernaar om binnen 7 dagen na indiening van het bezwaar alsnog tot overeenstemming te komen. Indien hierover geen overeenstemming wordt bereikt, zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden zonder gehouden te zijn tot betaling van kosten en/of schadevergoeding aan de andere partij.

5. BETALING

5.1 Tenzij partijen uitdrukkelijk anders zijn overeengekomen en onverminderd het recht om vooruitbetaling of zekerheid voor betaling als bedoeld in artikel 5.2 te verlangen indien het Bedrijf daartoe aanleiding ziet, dient betaling van de koopprijs plaats te vinden binnen 30 dagen na factuurdatum.

5.2 Tenzij partijen uitdrukkelijk schriftelijk anders zijn overeengekomen, geschiedt betaling zonder korting of verrekening. Het Bedrijf heeft te allen tijde het recht om vooruitbetaling of zekerheid voor betaling te eisen, zelfs als er eerder is geleverd met een betalingskrediet.

5.3 Bij niet tijdige betaling is de Wederpartij van rechtswege in verzuim (zonder dat enige ingebrekestelling of aanmaning is vereist). De Wederpartij is alsdan over het op de factuur vermelde factuurbedrag een direct opeisbare overeengekomen vertragingsrente verschuldigd van 2% over het factuurbedrag vanaf het moment dat de Wederpartij in verzuim is. Een deel van een maand wordt daarbij geteld als een volledige maand. De vennootschap kan, voor zover zij gehouden is tot nakoming van een verplichting uit enige met de wederpartij gesloten overeenkomst, de nakoming daarvan opschorten totdat volledige voldoening van het verschuldigde bedrag is ontvangen, dan wel de overeenkomst te harer keuze geheel of gedeeltelijk ontbinden door middel van een schriftelijke kennisgeving, zulks onverminderd haar recht schadevergoeding te vorderen.

5.4 In geval van gehele of gedeeltelijke niet-betaling van de factuur is de Wederpartij van rechtswege de wettelijke handelsrente verschuldigd vanaf de dertigste dag na factuurdatum.

5.5 Alle betalingen worden eerst aangewend ter voldoening van rente en kosten en vervolgens telkens ter voldoening van de oudste openstaande factuur.

6. LEVERING

6.1 Tenzij tussen partijen schriftelijk anders is overeengekomen, geschieden leveringen EXW.

6.2 Levering van de goederen door het Bedrijf vindt plaats op het adres van de Wederpartij op de tussen partijen overeengekomen datum, vermeld op de orderbevestiging, tenzij partijen uitdrukkelijk een andere plaats van levering zijn overeengekomen.

6.3 Het geleverde is vanaf het moment van levering voor rekening en risico van de Wederpartij, en indien de Wederpartij niet aan de levering meewerkt, vanaf het moment dat de levering is geweigerd. Opslag op verzoek van de Wederpartij, anders dan op het adres van de Wederpartij als bedoeld in artikel 6.2, geschiedt voor risico van de Wederpartij.

6.4 Levertijden zijn altijd schattingen en gelden niet als fatale termijn. Overschrijding van de levertijd, mits binnen redelijke grenzen, is voor de Wederpartij geen reden om bestelling(en) te annuleren of om de door de overschrijding ontstane kosten of schade te vergoeden.

6.5 De wederpartij is gehouden zijn volledige medewerking te verlenen aan de levering van de krachtens de overeenkomst door ondernemer te leveren producten. De wederpartij is ook zonder daartoe te zijn aangemaand in verzuim indien hij na eerste daartoe strekkend verzoek van het Bedrijf nalaat de af te leveren producten op te halen of, indien aflevering op zijn adres is overeengekomen, indien hij weigert de af te leveren producten in ontvangst te nemen.

7. HOEVEELHEID EN CAPACITEIT

Bij hoeveelheden tot 5.000 stuks is een afwijking mogelijk van 20% van de bestelde hoeveelheid en bij hoeveelheden boven 5.000 stuks is een afwijking mogelijk van 10% van de bestelde hoeveelheid; de Wederpartij is verplicht het meerdere tot dat maximum te accepteren, dan wel het tekort te accepteren.

8. PRESTATIES

8.1 De vennootschap kan naar eigen keuze de uitvoering van de overeenkomst geheel of gedeeltelijk opschorten of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk ontbinden door schriftelijke kennisgeving zonder rechterlijke tussenkomst (met onmiddellijke ingang en zonder dat de vennootschap tot enige schadevergoeding gehouden is), indien:

  • de Wederpartij haar verplichtingen uit de overeenkomst of deze Algemene Voorwaarden niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomt;
  • de Wederpartij surseance van betaling aanvraagt of aan hem surseance van betaling wordt verleend, dan wel een faillissementsaanvraag indient of in staat van faillissement wordt verklaard;
  • de andere partij onder curatele of bewind wordt gesteld;
  • de onderneming van de andere partij wordt verkocht of beëindigd;
  • beslag wordt gelegd op een aanzienlijk deel van de bedrijfsmiddelen van de andere partij.

De Wederpartij is alsdan aansprakelijk voor alle door de Onderneming geleden schade, onder meer bestaande uit winstderving, geleden verlies, productschade, kosten en interesten, transportkosten, commissielonen, gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten, alsmede alle verdere directe en indirecte kosten verband houdende met de overeenkomst.

8.2 Alle kosten – daaronder begrepen de kosten van invordering, deurwaarders- en advocatenkosten, alsmede een redelijke vergoeding voor de door de Onderneming of haar personeel aan de invordering bestede tijd, zowel gerechtelijke als buitengerechtelijke, gemaakt teneinde nakoming van de verplichtingen van de Wederpartij, ontbinding van overeenkomsten of een vordering tot schadevergoeding te bewerkstelligen, komen ten laste van de Wederpartij en zijn terstond en ten volle opeisbaar; de buitengerechtelijke (incasso)kosten bedragen in ieder geval 15% van het factuurbedrag, vermeerderd met de vertragingsrente als bedoeld in artikel 5.3 van deze Algemene Voorwaarden en de wettelijke rente, tenzij de werkelijk gemaakte kosten hoger zijn, in welk geval de werkelijk gemaakte kosten voor rekening van de Wederpartij komen.3 van deze Algemene Voorwaarden en de wettelijke rente, tenzij de werkelijk gemaakte kosten hoger zijn, in welk geval de werkelijk gemaakte kosten voor rekening van de Wederpartij komen.

9. RETOURZENDINGEN

9.1 De zendingen die door de Wederpartij zijn besteld, maar waarvan de levering niet is geaccepteerd of die zijn geretourneerd, worden aan de Wederpartij in rekening gebracht. Alle voor de ondernemer uit de niet-acceptatie of retourzending voortvloeiende schade komt voor rekening van de wederpartij, tenzij de wederpartij aantoont dat de geleverde zaken niet aan de overeenkomst beantwoorden.

9.2 Het Bedrijf is zonder haar voorafgaande schriftelijke toestemming niet gehouden zaken in ontvangst te nemen die door de Wederpartij aan het Bedrijf zijn geretourneerd, behoudens andersluidende afspraken in de offerte. Aanvaarding van de door de wederpartij geretourneerde zaken houdt niet in dat het Bedrijf de reden van de retourzending aanvaardt.

10. KLACHTEN

10.1 De Wederpartij is verplicht het geleverde binnen twee werkdagen na aflevering te controleren op zichtbare gebreken. Na het verstrijken van deze termijn of na gehele of gedeeltelijke verwerking van de geleverde zaken, worden de zaken geacht te zijn geleverd conform de overeengekomen hoeveelheid en de overeengekomen specificaties en/of (wettelijk) vereiste kwaliteit.

10.2 Klachten dienen binnen 8 dagen na levering schriftelijk bij het Bedrijf te worden ingediend. Klachten die later of niet schriftelijk worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

10.3 Na het verstrijken van de in artikel 10.2 genoemde termijn van 8 dagen vervalt het recht om klachten in te dienen.

10.4 Indien de geleverde goederen zijn verwerkt of gebruikt, wordt de Wederpartij geacht de goederen zonder voorbehoud te hebben aanvaard en is het indienen van reclames dienaangaande niet meer mogelijk.

10.5 Indien partijen een betalingsregeling zijn overeengekomen, worden de betalingsvoorwaarden niet opgeschort door het indienen van een klacht.

10.6 Indien en voor zover de klacht van de Wederpartij door het Bedrijf gegrond wordt bevonden, zal het Bedrijf te harer keuze hetzij de geleverde zaken herstellen of vervangen, hetzij (een deel van) de door de Wederpartij in verband met de geleverde zaken betaalde koopprijs crediteren, hetzij de geleverde zaken zonder verdere nakoming van de overeenkomst terugnemen.

11. EIGENDOMSVOORBEHOUD

11.1 Indien partijen anders dan contante betaling bij aflevering van de zaken overeenkomen en/of indien een betalingsregeling is overeengekomen die gehele of gedeeltelijke betaling na aflevering van de zaken inhoudt, behoudt de Onderneming zich de eigendom van de door haar geleverde zaken voor tot het moment van volledige en finale betaling door de wederpartij. Het eigendomsvoorbehoud strekt zich uit tot alles waarop het Bedrijf aanspraak kan maken als gevolg van het in gebreke blijven van de Wederpartij, inclusief schadevergoeding en boetes. Indien dezelfde goederen zijn geleverd op één of meer onbetaalde facturen, worden de goederen die bij de Wederpartij aanwezig zijn geacht te zijn geleverd op de onbetaalde facturen. Zolang zaken niet volledig zijn betaald en de wederpartij ook overigens tekortschiet in de nakoming van enige verplichting jegens de vennootschap, blijft de vennootschap onherroepelijk gerechtigd en onherroepelijk bevoegd door haar geleverde zaken die zich nog bij de wederpartij bevinden, zonder rechterlijke tussenkomst terug te nemen, ongeacht diens verdere handelingen jegens de wederpartij. De wederpartij is verplicht de vennootschap toegang te verlenen tot de ruimte(n) waarin de geleverde zaken zich bevinden, bij gebreke waarvan de wederpartij een opeisbare boete verbeurt van EUR 50.000 voor iedere weigering om toegang te verlenen en van EUR 2.500 voor iedere dag dat de weigering voortduurt.

11.2 De wederpartij is verplicht terstond melding te maken van situaties waarin derden rechten doen gelden, waaronder begrepen beslagleggingen, op door de vennootschap geleverde zaken die nog onder eigendomsvoorbehoud zijn geleverd. Indien de Wederpartij deze verplichting niet nakomt, is de Wederpartij een boete verschuldigd van 20% van het aan de Vennootschap verschuldigde hoofdbedrag exclusief BTW, met een minimum van EUR 500,-.

11.3 Zolang de vennootschap nog enige vordering op de wederpartij heeft, uit welke hoofde dan ook, mag de wederpartij de door hem geleverde zaken niet vervreemden, afleveren, verpanden of rechtshandelingen verrichten, behoudens in het kader van de normale bedrijfsuitoefening, dan nadat de vennootschap daarvoor haar voorafgaande schriftelijke toestemming heeft verleend alsmede de voorwaarden waaronder een en ander geschiedt.

11.4 In geval van niet tijdige nakoming van haar financiële verplichtingen jegens de vennootschap is de wederpartij, indien zaken door haar aan een derde zijn doorgeleverd, gehouden al haar rechten jegens die derde terzake van die zaken op eerste verzoek aan de vennootschap over te dragen of te verpanden (zulks ter keuze van de vennootschap), zulks naar rato van hetgeen de vennootschap alsdan van de wederpartij te vorderen heeft. Ter nakoming van deze verplichting verpandt de Wederpartij reeds nu voor alsdan al haar rechten uit voornoemde levering jegens voornoemde derde. Zodra de wederpartij in verzuim is met de tijdige nakoming van zijn betalingsverplichtingen jegens de vennootschap, is de vennootschap gerechtigd voornoemde derden van dit pandrecht op de hoogte te stellen teneinde het pandrecht te vestigen. De wederpartij is gehouden daaraan zijn volledige medewerking te verlenen, in het bijzonder door op eerste verzoek van de vennootschap onverwijld opgave te doen van de namen en adressen van alle derden aan wie hij de door de vennootschap geleverde zaken heeft doorgeleverd, alsmede van alle rechten die hij ter zake van die doorlevering jegens die derden heeft verkregen. Indien de Wederpartij na daartoe door de Onderneming te zijn aangemaand in gebreke blijft, verbeurt hij een onmiddellijk opeisbare boete van 25% van de openstaande vordering van de Onderneming op de Wederpartij, alsmede een onmiddellijk opeisbare boete van 5% van de openstaande vordering voor iedere volgende dag dat het verzuim van de Wederpartij voortduurt, zulks onverminderd het recht van de Onderneming daarnaast nakoming te vorderen.

12. GARANTIE EN AANSPRAKELIJKHEID

12.1 De Onderneming staat in voor de door haar aangeboden kwaliteit (afhankelijk van de aard) van de door haar geleverde zaken en de daarbij gebruikte verpakkingsmaterialen op het moment van levering, voor zover de door de Onderneming geleverde zaken door de Wederpartij op oordeelkundige wijze worden of zijn gebruikt, met inachtneming van de normale eisen die aan het gebruik van de zaken worden gesteld of de mogelijkheden die dit gebruik biedt. Andere garanties worden door het Bedrijf niet verstrekt, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk overeengekomen met de Wederpartij.

12.2 De Onderneming sluit uitdrukkelijk alle schade uit die direct of indirect voortvloeit uit de uitvoering van deze overeenkomst jegens de Wederpartij of derden, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld aan de zijde van de Onderneming. Niettegenstaande het bovenstaande is het Bedrijf nooit aansprakelijk voor enige schade, tenzij dit in rechte wordt vastgesteld. De aansprakelijkheid van de Onderneming is beperkt tot maximaal het factuurbedrag dat de Onderneming aan de Wederpartij in rekening heeft gebracht voor de levering van de betreffende zaken die de schade hebben veroorzaakt, met een maximum van EUR 25.000,-. Bovendien is de aansprakelijkheid van de Vennootschap in elk geval beperkt tot het bedrag dat door haar verzekeringsmaatschappij wordt uitgekeerd onder de aansprakelijkheidsverzekering van de Vennootschap in dat specifieke geval.

12.3 Onverminderd het bepaalde in de artikelen 12.1 en 12.2 vrijwaart de wederpartij de vennootschap tegen aanspraken van derden wegens productaansprakelijkheid voor zaken die door de wederpartij aan derden zijn geleverd, waaronder zaken die door de vennootschap aan de wederpartij zijn geleverd, tenzij en voor zover de wederpartij aantoont dat de aanspraak van de derde op geen enkele wijze verband houdt met enige omstandigheid die binnen de risicosfeer van de wederpartij valt.

12.4 Onverminderd het bepaalde in de artikelen 12.1 en 12.2 vrijwaart de wederpartij de vennootschap tegen iedere aansprakelijkheid voor productaansprakelijkheid, tenzij de schade uitsluitend is veroorzaakt door de door de vennootschap geleverde zaken. Het Bedrijf geeft geen garanties ten aanzien van de prestaties en duurzaamheid van haar producten in combinatie met de producten van de Wederpartij. De wederpartij is gehouden de producten te testen op de gebruiksmogelijkheden van de producten van de Onderneming in combinatie met haar eigen producten.

12.5 Alle vorderingen van de Wederpartij op de Onderneming in verband met de overeenkomst verjaren door verloop van één jaar vanaf de dag waarop de betreffende verplichting uit de overeenkomst opeisbaar is geworden of de schadeveroorzakende gebeurtenis zich heeft voorgedaan.

13. OVERMACHT

13.1 De vennootschap is niet gehouden tot nakoming van de overeenkomst indien deze door overmacht wordt verhinderd of bemoeilijkt, waaronder onder meer wordt verstaan elke al dan niet voorzienbare omstandigheid buiten de macht van de vennootschap, zoals: oorlog of soortgelijke situaties, oproer, sabotage, boycot, staking, bezettingen, blokkades, tekorten aan grondstoffen, storingen in het functioneren van fabrieken, transportproblemen van welke aard dan ook (waaronder files), machineschade, diefstallen, zodanig ziekteverzuim van personeel van de Onderneming dat de uitvoering van de overeenkomst ernstig wordt bemoeilijkt, tekortkomingen in de nakoming van onderaannemers, vervoerders en/of andere derden die door de Vennootschap zijn ingeschakeld bij de uitvoering van de overeenkomst, stremmingen in het scheepvaartverkeer, maatregelen van overheidswege die leiden tot enige stremming in zowel binnen- als buitenland, natuurrampen en, in het licht van de Covid-19 pandemie, epidemieën, pandemieën en quarantaines.

13.2 In geval van overmacht aan de zijde van de Onderneming heeft de Onderneming het recht om naar eigen inzicht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten voor de duur van de overmachtsituatie.

13.3 Indien de overmachtsituatie naar het oordeel van de Onderneming van blijvende aard is, heeft de Onderneming het recht de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden door middel van een daartoe strekkende schriftelijke verklaring. De partijen treffen een redelijke regeling met betrekking tot de gevolgen van die ontbinding.

13.4 Indien de overeenkomst reeds ten dele is uitgevoerd en de resterende leveringsplicht door overmacht meer dan twee maanden is vertraagd, is de Wederpartij vrij de reeds geleverde zaken onder zich te houden en de daarvoor verschuldigde prijs te voldoen, indien deze prijs nog niet is betaald, dan wel indien de geleverde zaken ten gevolge van het niet kunnen leveren van de resterende zaken geen waarde hebben, de overeenkomst ook voor het reeds uitgevoerde gedeelte als ontbonden te beschouwen, mits de wederpartij de geleverde zaken aan de vennootschap retourneert in de staat waarin de vennootschap deze aan de wederpartij heeft geleverd en de wederpartij alle door de vennootschap ter zake gemaakte kosten vergoedt. De Vennootschap verplicht zich in dat geval de prijs, voor zover reeds betaald, onder aftrek van de gemaakte kosten aan de Wederpartij terug te betalen.

13.5 Indien de Wederpartij meent dat er sprake is van overmacht, is zij gehouden het Bedrijf daarvan onverwijld schriftelijk in kennis te stellen.

14. AUTEURSRECHTEN, INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN, INDUSTRIËLE EIGENDOMSRECHTEN

14.1 De Wederpartij garandeert dat de bij het Bedrijf geplaatste bestellingen geen inbreuk maken op auteursrechten, intellectuele eigendomsrechten, industriële eigendomsrechten of model- of tekenrechten van derden. De wederpartij vrijwaart het Bedrijf tegen aanspraken van derden wegens inbreuk op auteursrechten, intellectuele eigendomsrechten, industriële eigendomsrechten of model- of tekenrechten van derden.

14.2 Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, is het Bedrijf te allen tijde rechthebbende op en houder van alle auteursrechten, intellectuele eigendomsrechten en/of industriële eigendomsrechten die kunnen ontstaan ten aanzien van de door het Bedrijf bij de uitvoering van de overeenkomst tot stand gebrachte werken, zoals ontwerptekeningen, modellen, computerprogrammatuur, databanken en fotografische opnamen.

15. TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTBANK

15.1 Op alle door de vennootschap en de wederpartij gesloten overeenkomsten en op hetgeen daaruit voortvloeit, zowel in Nederland als in het buitenland, is Nederlands recht van toepassing met uitsluiting van het Weens Koopverdrag.

15.2 Alle geschillen die voortvloeien uit door de vennootschap gesloten overeenkomsten, zowel in Nederland als in het buitenland, zullen met uitsluiting van iedere andere rechter en met toepassing van het Nederlandse burgerlijk procesrecht worden voorgelegd aan en beslecht door de Rechtbank te Arnhem, Nederland, zulks met uitzondering van geschillen die op grond van de wet dienen te worden voorgelegd aan de Kantonrechter van enige Rechtbank in Nederland.

15.3 In geval van aanvaarding van de Algemene Voorwaarden als bedoeld in artikel 2, zijn bovenstaande rechtskeuze en keuze van de bevoegde rechter van toepassing.

16. DEPOSITIE

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland en daar zijn kopieën verkrijgbaar. Deze Algemene Voorwaarden zijn ook afgedrukt op de achterzijde van het briefpapier van het bedrijf en zijn beschikbaar op de website www.berlinpackaging.nl.

1. DEFINITIES

1.1 Berlin Packaging Netherlands B.V. zal hierna worden aangeduid als: “de Vennootschap”.

1.2 De contractspartner van het Bedrijf zal hierna worden aangeduid als: “de Wederpartij”.

2. TOEPASSING

2.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn per 1 juli 2021 van toepassing op alle rechtshandelingen, inclusief de uitvoering daarvan, met betrekking tot verpakkingen behorende tot het leveringsprogramma van de Onderneming, verricht door de Onderneming, waar ook gevestigd in Nederland, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen en door de Onderneming is bevestigd.

2.2 Op de overeenkomst tussen partijen zijn met uitsluiting van eventuele algemene voorwaarden van de Wederpartij de Algemene Voorwaarden van de Onderneming van toepassing, tenzij partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen.

2.3 Afwijkingen van en/of aanvullingen op deze Algemene Voorwaarden binden de Onderneming slechts voor zover deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Behoudens dergelijke afwijkingen en/of aanvullingen blijven deze Algemene Voorwaarden voor het overige onverminderd van kracht.

2.4 Indien een of meer bepalingen uit deze voorwaarden geheel of gedeeltelijk ongeldig blijken te zijn, blijven de overige bepalingen in hun geheel onverminderd van kracht. Elke ongeldige bepaling zal worden vervangen door een passende vervangende bepaling die de bedoeling van het Bedrijf en het door het Bedrijf nagestreefde economische resultaat op een juridisch fictieve manier zo dicht mogelijk benadert.

3. AANBOD EN AANVAARDING

3.1 Alle gevraagde en uitgebrachte offertes en aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij door het Bedrijf uitdrukkelijk schriftelijk anders is bepaald.

3.2 Een door het Bedrijf uit te voeren order wordt pas geacht door het Bedrijf te zijn aanvaard nadat het Bedrijf een schriftelijke bevestiging heeft gestuurd, of nadat het Bedrijf is begonnen met de uitvoering van de order.

3.3 De wederpartij wordt geacht met een opdrachtbevestiging van het Bedrijf te hebben ingestemd indien hij niet binnen 4 werkdagen na dagtekening van de opdrachtbevestiging schriftelijk tegen de inhoud daarvan heeft geprotesteerd, dan wel zoveel eerder als hij één of meer werkzaamheden overeenkomstig de opdrachtbevestiging heeft verricht.

3.4 Door of namens het Bedrijf verstrekte documentatie en informatie is vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Hetgeen hierboven is vermeld, kan daarom nooit worden beschouwd als een garantie.

3.5 Indien de Wederpartij een order plaatst bij het Bedrijf, wordt de Wederpartij geacht de Algemene Voorwaarden van het Bedrijf te hebben aanvaard.

4. PRIJZEN

4.1 De in offertes, aanbiedingen en facturen van de Vennootschap vermelde prijs bestaat uit de koopprijs van de zaken, exclusief transportkosten, BTW, rechten en andere heffingen van overheidswege, tenzij in de offerte anders is overeengekomen.

4.2 De verpakkingskosten zijn niet inbegrepen in de prijs genoemd in artikel 4.1 (tenzij schriftelijk anders overeengekomen). Het Bedrijf zal de verpakking niet terugnemen, tenzij anders overeengekomen in de offerte.

4.3 De prijzen zijn gebaseerd op kostenfactoren, zoals materiaalprijzen, lonen, sociale lasten, transportkosten, belastingen, etc., die gelden op het moment van de orderbevestiging van het Bedrijf. Indien na aanvaarding van de offerte of na aanvaarding van de opdracht en voor het moment van feitelijke levering de prijzen van grondstoffen, energie, lonen en vrachten of het tarief van (milieu)heffingen met tenminste 5% (of anders overeengekomen in de offerte) stijgen, is de Onderneming gerechtigd deze verhogingen aan de Wederpartij door te berekenen. De in dit artikel bedoelde verhogingen worden door de Vennootschap schriftelijk aangekondigd en worden geacht te zijn aanvaard indien niet binnen 7 dagen bezwaar wordt gemaakt. In geval van bezwaar streven de partijen ernaar om binnen 7 dagen na indiening van het bezwaar alsnog tot overeenstemming te komen. Indien hierover geen overeenstemming wordt bereikt, zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden zonder gehouden te zijn tot betaling van kosten en/of schadevergoeding aan de andere partij.

5. BETALING

5.1 Tenzij partijen uitdrukkelijk anders zijn overeengekomen en onverminderd het recht om vooruitbetaling of zekerheid voor betaling als bedoeld in artikel 5.2 te verlangen indien het Bedrijf daartoe aanleiding ziet, dient betaling van de koopprijs plaats te vinden binnen 30 dagen na factuurdatum.

5.2 Tenzij partijen uitdrukkelijk schriftelijk anders zijn overeengekomen, geschiedt betaling zonder korting of verrekening. Het Bedrijf heeft te allen tijde het recht om vooruitbetaling of zekerheid voor betaling te eisen, zelfs als er eerder is geleverd met een betalingskrediet.

5.3 Bij niet tijdige betaling is de Wederpartij van rechtswege in verzuim (zonder dat enige ingebrekestelling of aanmaning is vereist). De Wederpartij is alsdan over het op de factuur vermelde factuurbedrag een direct opeisbare overeengekomen vertragingsrente verschuldigd van 2% over het factuurbedrag vanaf het moment dat de Wederpartij in verzuim is. Een deel van een maand wordt daarbij geteld als een volledige maand. De vennootschap kan, voor zover zij gehouden is tot nakoming van een verplichting uit enige met de wederpartij gesloten overeenkomst, de nakoming daarvan opschorten totdat volledige voldoening van het verschuldigde bedrag is ontvangen, dan wel de overeenkomst te harer keuze geheel of gedeeltelijk ontbinden door middel van een schriftelijke kennisgeving, zulks onverminderd haar recht schadevergoeding te vorderen.

5.4 In geval van gehele of gedeeltelijke niet-betaling van de factuur is de Wederpartij van rechtswege de wettelijke handelsrente verschuldigd vanaf de dertigste dag na factuurdatum.

5.5 Alle betalingen worden eerst aangewend ter voldoening van rente en kosten en vervolgens telkens ter voldoening van de oudste openstaande factuur.

6. LEVERING

6.1 Tenzij tussen partijen schriftelijk anders is overeengekomen, geschieden leveringen EXW.

6.2 Levering van de goederen door het Bedrijf vindt plaats op het adres van de Wederpartij op de tussen partijen overeengekomen datum, vermeld op de orderbevestiging, tenzij partijen uitdrukkelijk een andere plaats van levering zijn overeengekomen.

6.3 Het geleverde is vanaf het moment van levering voor rekening en risico van de Wederpartij, en indien de Wederpartij niet aan de levering meewerkt, vanaf het moment dat de levering is geweigerd. Opslag op verzoek van de Wederpartij, anders dan op het adres van de Wederpartij als bedoeld in artikel 6.2, geschiedt voor risico van de Wederpartij.

6.4 Levertijden zijn altijd schattingen en gelden niet als fatale termijn. Overschrijding van de levertijd, mits binnen redelijke grenzen, is voor de Wederpartij geen reden om bestelling(en) te annuleren of om de door de overschrijding ontstane kosten of schade te vergoeden.

6.5 De wederpartij is gehouden zijn volledige medewerking te verlenen aan de levering van de krachtens de overeenkomst door ondernemer te leveren producten. De wederpartij is ook zonder daartoe te zijn aangemaand in verzuim indien hij na eerste daartoe strekkend verzoek van het Bedrijf nalaat de af te leveren producten op te halen of, indien aflevering op zijn adres is overeengekomen, indien hij weigert de af te leveren producten in ontvangst te nemen.

7. HOEVEELHEID EN CAPACITEIT

Bij hoeveelheden tot 5.000 stuks is een afwijking mogelijk van 20% van de bestelde hoeveelheid en bij hoeveelheden boven 5.000 stuks is een afwijking mogelijk van 10% van de bestelde hoeveelheid; de Wederpartij is verplicht het meerdere tot dat maximum te accepteren, dan wel het tekort te accepteren.

8. PRESTATIES

8.1 De vennootschap kan naar eigen keuze de uitvoering van de overeenkomst geheel of gedeeltelijk opschorten of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk ontbinden door schriftelijke kennisgeving zonder rechterlijke tussenkomst (met onmiddellijke ingang en zonder dat de vennootschap tot enige schadevergoeding gehouden is), indien:

  • de Wederpartij haar verplichtingen uit de overeenkomst of deze Algemene Voorwaarden niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomt;
  • de Wederpartij surseance van betaling aanvraagt of aan hem surseance van betaling wordt verleend, dan wel een faillissementsaanvraag indient of in staat van faillissement wordt verklaard;
  • de andere partij onder curatele of bewind wordt gesteld;
  • de onderneming van de andere partij wordt verkocht of beëindigd;
  • beslag wordt gelegd op een aanzienlijk deel van de bedrijfsmiddelen van de andere partij.

De Wederpartij is alsdan aansprakelijk voor alle door de Onderneming geleden schade, onder meer bestaande uit winstderving, geleden verlies, productschade, kosten en interesten, transportkosten, commissielonen, gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten, alsmede alle verdere directe en indirecte kosten verband houdende met de overeenkomst.

8.2 Alle kosten – daaronder begrepen de kosten van invordering, deurwaarders- en advocatenkosten, alsmede een redelijke vergoeding voor de door de Onderneming of haar personeel aan de invordering bestede tijd, zowel gerechtelijke als buitengerechtelijke, gemaakt teneinde nakoming van de verplichtingen van de Wederpartij, ontbinding van overeenkomsten of een vordering tot schadevergoeding te bewerkstelligen, komen ten laste van de Wederpartij en zijn terstond en ten volle opeisbaar; de buitengerechtelijke (incasso)kosten bedragen in ieder geval 15% van het factuurbedrag, vermeerderd met de vertragingsrente als bedoeld in artikel 5.3 van deze Algemene Voorwaarden en de wettelijke rente, tenzij de werkelijk gemaakte kosten hoger zijn, in welk geval de werkelijk gemaakte kosten voor rekening van de Wederpartij komen.3 van deze Algemene Voorwaarden en de wettelijke rente, tenzij de werkelijk gemaakte kosten hoger zijn, in welk geval de werkelijk gemaakte kosten voor rekening van de Wederpartij komen.

9. RETOURZENDINGEN

9.1 De zendingen die door de Wederpartij zijn besteld, maar waarvan de levering niet is geaccepteerd of die zijn geretourneerd, worden aan de Wederpartij in rekening gebracht. Alle voor de ondernemer uit de niet-acceptatie of retourzending voortvloeiende schade komt voor rekening van de wederpartij, tenzij de wederpartij aantoont dat de geleverde zaken niet aan de overeenkomst beantwoorden.

9.2 Het Bedrijf is zonder haar voorafgaande schriftelijke toestemming niet gehouden zaken in ontvangst te nemen die door de Wederpartij aan het Bedrijf zijn geretourneerd, behoudens andersluidende afspraken in de offerte. Aanvaarding van de door de wederpartij geretourneerde zaken houdt niet in dat het Bedrijf de reden van de retourzending aanvaardt.

10. KLACHTEN

10.1 De Wederpartij is verplicht het geleverde binnen twee werkdagen na aflevering te controleren op zichtbare gebreken. Na het verstrijken van deze termijn of na gehele of gedeeltelijke verwerking van de geleverde zaken, worden de zaken geacht te zijn geleverd conform de overeengekomen hoeveelheid en de overeengekomen specificaties en/of (wettelijk) vereiste kwaliteit.

10.2 Klachten dienen binnen 8 dagen na levering schriftelijk bij het Bedrijf te worden ingediend. Klachten die later of niet schriftelijk worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

10.3 Na het verstrijken van de in artikel 10.2 genoemde termijn van 8 dagen vervalt het recht om klachten in te dienen.

10.4 Indien de geleverde goederen zijn verwerkt of gebruikt, wordt de Wederpartij geacht de goederen zonder voorbehoud te hebben aanvaard en is het indienen van reclames dienaangaande niet meer mogelijk.

10.5 Indien partijen een betalingsregeling zijn overeengekomen, worden de betalingsvoorwaarden niet opgeschort door het indienen van een klacht.

10.6 Indien en voor zover de klacht van de Wederpartij door het Bedrijf gegrond wordt bevonden, zal het Bedrijf te harer keuze hetzij de geleverde zaken herstellen of vervangen, hetzij (een deel van) de door de Wederpartij in verband met de geleverde zaken betaalde koopprijs crediteren, hetzij de geleverde zaken zonder verdere nakoming van de overeenkomst terugnemen.

11. EIGENDOMSVOORBEHOUD

11.1 Indien partijen anders dan contante betaling bij aflevering van de zaken overeenkomen en/of indien een betalingsregeling is overeengekomen die gehele of gedeeltelijke betaling na aflevering van de zaken inhoudt, behoudt de Onderneming zich de eigendom van de door haar geleverde zaken voor tot het moment van volledige en finale betaling door de wederpartij. Het eigendomsvoorbehoud strekt zich uit tot alles waarop het Bedrijf aanspraak kan maken als gevolg van het in gebreke blijven van de Wederpartij, inclusief schadevergoeding en boetes. Indien dezelfde goederen zijn geleverd op één of meer onbetaalde facturen, worden de goederen die bij de Wederpartij aanwezig zijn geacht te zijn geleverd op de onbetaalde facturen. Zolang zaken niet volledig zijn betaald en de wederpartij ook overigens tekortschiet in de nakoming van enige verplichting jegens de vennootschap, blijft de vennootschap onherroepelijk gerechtigd en onherroepelijk bevoegd door haar geleverde zaken die zich nog bij de wederpartij bevinden, zonder rechterlijke tussenkomst terug te nemen, ongeacht diens verdere handelingen jegens de wederpartij. De wederpartij is verplicht de vennootschap toegang te verlenen tot de ruimte(n) waarin de geleverde zaken zich bevinden, bij gebreke waarvan de wederpartij een opeisbare boete verbeurt van EUR 50.000 voor iedere weigering om toegang te verlenen en van EUR 2.500 voor iedere dag dat de weigering voortduurt.

11.2 De wederpartij is verplicht terstond melding te maken van situaties waarin derden rechten doen gelden, waaronder begrepen beslagleggingen, op door de vennootschap geleverde zaken die nog onder eigendomsvoorbehoud zijn geleverd. Indien de Wederpartij deze verplichting niet nakomt, is de Wederpartij een boete verschuldigd van 20% van het aan de Vennootschap verschuldigde hoofdbedrag exclusief BTW, met een minimum van EUR 500,-.

11.3 Zolang de vennootschap nog enige vordering op de wederpartij heeft, uit welke hoofde dan ook, mag de wederpartij de door hem geleverde zaken niet vervreemden, afleveren, verpanden of rechtshandelingen verrichten, behoudens in het kader van de normale bedrijfsuitoefening, dan nadat de vennootschap daarvoor haar voorafgaande schriftelijke toestemming heeft verleend alsmede de voorwaarden waaronder een en ander geschiedt.

11.4 In geval van niet tijdige nakoming van haar financiële verplichtingen jegens de vennootschap is de wederpartij, indien zaken door haar aan een derde zijn doorgeleverd, gehouden al haar rechten jegens die derde terzake van die zaken op eerste verzoek aan de vennootschap over te dragen of te verpanden (zulks ter keuze van de vennootschap), zulks naar rato van hetgeen de vennootschap alsdan van de wederpartij te vorderen heeft. Ter nakoming van deze verplichting verpandt de Wederpartij reeds nu voor alsdan al haar rechten uit voornoemde levering jegens voornoemde derde. Zodra de wederpartij in verzuim is met de tijdige nakoming van zijn betalingsverplichtingen jegens de vennootschap, is de vennootschap gerechtigd voornoemde derden van dit pandrecht op de hoogte te stellen teneinde het pandrecht te vestigen. De wederpartij is gehouden daaraan zijn volledige medewerking te verlenen, in het bijzonder door op eerste verzoek van de vennootschap onverwijld opgave te doen van de namen en adressen van alle derden aan wie hij de door de vennootschap geleverde zaken heeft doorgeleverd, alsmede van alle rechten die hij ter zake van die doorlevering jegens die derden heeft verkregen. Indien de Wederpartij na daartoe door de Onderneming te zijn aangemaand in gebreke blijft, verbeurt hij een onmiddellijk opeisbare boete van 25% van de openstaande vordering van de Onderneming op de Wederpartij, alsmede een onmiddellijk opeisbare boete van 5% van de openstaande vordering voor iedere volgende dag dat het verzuim van de Wederpartij voortduurt, zulks onverminderd het recht van de Onderneming daarnaast nakoming te vorderen.

12. GARANTIE EN AANSPRAKELIJKHEID

12.1 De Onderneming staat in voor de door haar aangeboden kwaliteit (afhankelijk van de aard) van de door haar geleverde zaken en de daarbij gebruikte verpakkingsmaterialen op het moment van levering, voor zover de door de Onderneming geleverde zaken door de Wederpartij op oordeelkundige wijze worden of zijn gebruikt, met inachtneming van de normale eisen die aan het gebruik van de zaken worden gesteld of de mogelijkheden die dit gebruik biedt. Andere garanties worden door het Bedrijf niet verstrekt, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk overeengekomen met de Wederpartij.

12.2 De Onderneming sluit uitdrukkelijk alle schade uit die direct of indirect voortvloeit uit de uitvoering van deze overeenkomst jegens de Wederpartij of derden, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld aan de zijde van de Onderneming. Niettegenstaande het bovenstaande is het Bedrijf nooit aansprakelijk voor enige schade, tenzij dit in rechte wordt vastgesteld. De aansprakelijkheid van de Onderneming is beperkt tot maximaal het factuurbedrag dat de Onderneming aan de Wederpartij in rekening heeft gebracht voor de levering van de betreffende zaken die de schade hebben veroorzaakt, met een maximum van EUR 25.000,-. Bovendien is de aansprakelijkheid van de Vennootschap in elk geval beperkt tot het bedrag dat door haar verzekeringsmaatschappij wordt uitgekeerd onder de aansprakelijkheidsverzekering van de Vennootschap in dat specifieke geval.

12.3 Onverminderd het bepaalde in de artikelen 12.1 en 12.2 vrijwaart de wederpartij de vennootschap tegen aanspraken van derden wegens productaansprakelijkheid voor zaken die door de wederpartij aan derden zijn geleverd, waaronder zaken die door de vennootschap aan de wederpartij zijn geleverd, tenzij en voor zover de wederpartij aantoont dat de aanspraak van de derde op geen enkele wijze verband houdt met enige omstandigheid die binnen de risicosfeer van de wederpartij valt.

12.4 Onverminderd het bepaalde in de artikelen 12.1 en 12.2 vrijwaart de wederpartij de vennootschap tegen iedere aansprakelijkheid voor productaansprakelijkheid, tenzij de schade uitsluitend is veroorzaakt door de door de vennootschap geleverde zaken. Het Bedrijf geeft geen garanties ten aanzien van de prestaties en duurzaamheid van haar producten in combinatie met de producten van de Wederpartij. De wederpartij is gehouden de producten te testen op de gebruiksmogelijkheden van de producten van de Onderneming in combinatie met haar eigen producten.

12.5 Alle vorderingen van de Wederpartij op de Onderneming in verband met de overeenkomst verjaren door verloop van één jaar vanaf de dag waarop de betreffende verplichting uit de overeenkomst opeisbaar is geworden of de schadeveroorzakende gebeurtenis zich heeft voorgedaan.

13. OVERMACHT

13.1 De vennootschap is niet gehouden tot nakoming van de overeenkomst indien deze door overmacht wordt verhinderd of bemoeilijkt, waaronder onder meer wordt verstaan elke al dan niet voorzienbare omstandigheid buiten de macht van de vennootschap, zoals: oorlog of soortgelijke situaties, oproer, sabotage, boycot, staking, bezettingen, blokkades, tekorten aan grondstoffen, storingen in het functioneren van fabrieken, transportproblemen van welke aard dan ook (waaronder files), machineschade, diefstallen, zodanig ziekteverzuim van personeel van de Onderneming dat de uitvoering van de overeenkomst ernstig wordt bemoeilijkt, tekortkomingen in de nakoming van onderaannemers, vervoerders en/of andere derden die door de Vennootschap zijn ingeschakeld bij de uitvoering van de overeenkomst, stremmingen in het scheepvaartverkeer, maatregelen van overheidswege die leiden tot enige stremming in zowel binnen- als buitenland, natuurrampen en, in het licht van de Covid-19 pandemie, epidemieën, pandemieën en quarantaines.

13.2 In geval van overmacht aan de zijde van de Onderneming heeft de Onderneming het recht om naar eigen inzicht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten voor de duur van de overmachtsituatie.

13.3 Indien de overmachtsituatie naar het oordeel van de Onderneming van blijvende aard is, heeft de Onderneming het recht de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden door middel van een daartoe strekkende schriftelijke verklaring. De partijen treffen een redelijke regeling met betrekking tot de gevolgen van die ontbinding.

13.4 Indien de overeenkomst reeds ten dele is uitgevoerd en de resterende leveringsplicht door overmacht meer dan twee maanden is vertraagd, is de Wederpartij vrij de reeds geleverde zaken onder zich te houden en de daarvoor verschuldigde prijs te voldoen, indien deze prijs nog niet is betaald, dan wel indien de geleverde zaken ten gevolge van het niet kunnen leveren van de resterende zaken geen waarde hebben, de overeenkomst ook voor het reeds uitgevoerde gedeelte als ontbonden te beschouwen, mits de wederpartij de geleverde zaken aan de vennootschap retourneert in de staat waarin de vennootschap deze aan de wederpartij heeft geleverd en de wederpartij alle door de vennootschap ter zake gemaakte kosten vergoedt. De Vennootschap verplicht zich in dat geval de prijs, voor zover reeds betaald, onder aftrek van de gemaakte kosten aan de Wederpartij terug te betalen.

13.5 Indien de Wederpartij meent dat er sprake is van overmacht, is zij gehouden het Bedrijf daarvan onverwijld schriftelijk in kennis te stellen.

14. AUTEURSRECHTEN, INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN, INDUSTRIËLE EIGENDOMSRECHTEN

14.1 De Wederpartij garandeert dat de bij het Bedrijf geplaatste bestellingen geen inbreuk maken op auteursrechten, intellectuele eigendomsrechten, industriële eigendomsrechten of model- of tekenrechten van derden. De wederpartij vrijwaart het Bedrijf tegen aanspraken van derden wegens inbreuk op auteursrechten, intellectuele eigendomsrechten, industriële eigendomsrechten of model- of tekenrechten van derden.

14.2 Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, is het Bedrijf te allen tijde rechthebbende op en houder van alle auteursrechten, intellectuele eigendomsrechten en/of industriële eigendomsrechten die kunnen ontstaan ten aanzien van de door het Bedrijf bij de uitvoering van de overeenkomst tot stand gebrachte werken, zoals ontwerptekeningen, modellen, computerprogrammatuur, databanken en fotografische opnamen.

15. TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTBANK

15.1 Op alle door de vennootschap en de wederpartij gesloten overeenkomsten en op hetgeen daaruit voortvloeit, zowel in Nederland als in het buitenland, is Nederlands recht van toepassing met uitsluiting van het Weens Koopverdrag.

15.2 Alle geschillen die voortvloeien uit door de vennootschap gesloten overeenkomsten, zowel in Nederland als in het buitenland, zullen met uitsluiting van iedere andere rechter en met toepassing van het Nederlandse burgerlijk procesrecht worden voorgelegd aan en beslecht door de Rechtbank te Arnhem, Nederland, zulks met uitzondering van geschillen die op grond van de wet dienen te worden voorgelegd aan de Kantonrechter van enige Rechtbank in Nederland.

15.3 In geval van aanvaarding van de Algemene Voorwaarden als bedoeld in artikel 2, zijn bovenstaande rechtskeuze en keuze van de bevoegde rechter van toepassing.

16. DEPOSITIE

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland en daar zijn kopieën verkrijgbaar. Deze Algemene Voorwaarden zijn ook afgedrukt op de achterzijde van het briefpapier van het bedrijf en zijn beschikbaar op de website www.berlinpackaging.nl.

1. DEFINITIES

1.1 Berlin Packaging Netherlands B.V. zal hierna worden aangeduid als: “de Vennootschap”.

1.2 De contractspartner van het Bedrijf zal hierna worden aangeduid als: “de Wederpartij”.

2. TOEPASSING

2.1 Deze Algemene Voorwaarden zijn per 1 juli 2021 van toepassing op alle rechtshandelingen, inclusief de uitvoering daarvan, met betrekking tot verpakkingen behorende tot het leveringsprogramma van de Onderneming, verricht door de Onderneming, waar ook gevestigd in Nederland, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen en door de Onderneming is bevestigd.

2.2 Op de overeenkomst tussen partijen zijn met uitsluiting van eventuele algemene voorwaarden van de Wederpartij de Algemene Voorwaarden van de Onderneming van toepassing, tenzij partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen.

2.3 Afwijkingen van en/of aanvullingen op deze Algemene Voorwaarden binden de Onderneming slechts voor zover deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Behoudens dergelijke afwijkingen en/of aanvullingen blijven deze Algemene Voorwaarden voor het overige onverminderd van kracht.

2.4 Indien een of meer bepalingen uit deze voorwaarden geheel of gedeeltelijk ongeldig blijken te zijn, blijven de overige bepalingen in hun geheel onverminderd van kracht. Elke ongeldige bepaling zal worden vervangen door een passende vervangende bepaling die de bedoeling van het Bedrijf en het door het Bedrijf nagestreefde economische resultaat op een juridisch fictieve manier zo dicht mogelijk benadert.

3. AANBOD EN AANVAARDING

3.1 Alle gevraagde en uitgebrachte offertes en aanbiedingen zijn vrijblijvend, tenzij door het Bedrijf uitdrukkelijk schriftelijk anders is bepaald.

3.2 Een door het Bedrijf uit te voeren order wordt pas geacht door het Bedrijf te zijn aanvaard nadat het Bedrijf een schriftelijke bevestiging heeft gestuurd, of nadat het Bedrijf is begonnen met de uitvoering van de order.

3.3 De wederpartij wordt geacht met een opdrachtbevestiging van het Bedrijf te hebben ingestemd indien hij niet binnen 4 werkdagen na dagtekening van de opdrachtbevestiging schriftelijk tegen de inhoud daarvan heeft geprotesteerd, dan wel zoveel eerder als hij één of meer werkzaamheden overeenkomstig de opdrachtbevestiging heeft verricht.

3.4 Door of namens het Bedrijf verstrekte documentatie en informatie is vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Hetgeen hierboven is vermeld, kan daarom nooit worden beschouwd als een garantie.

3.5 Indien de Wederpartij een order plaatst bij het Bedrijf, wordt de Wederpartij geacht de Algemene Voorwaarden van het Bedrijf te hebben aanvaard.

4. PRIJZEN

4.1 De in offertes, aanbiedingen en facturen van de Vennootschap vermelde prijs bestaat uit de koopprijs van de zaken, exclusief transportkosten, BTW, rechten en andere heffingen van overheidswege, tenzij in de offerte anders is overeengekomen.

4.2 De verpakkingskosten zijn niet inbegrepen in de prijs genoemd in artikel 4.1 (tenzij schriftelijk anders overeengekomen). Het Bedrijf zal de verpakking niet terugnemen, tenzij anders overeengekomen in de offerte.

4.3 De prijzen zijn gebaseerd op kostenfactoren, zoals materiaalprijzen, lonen, sociale lasten, transportkosten, belastingen, etc., die gelden op het moment van de orderbevestiging van het Bedrijf. Indien na aanvaarding van de offerte of na aanvaarding van de opdracht en voor het moment van feitelijke levering de prijzen van grondstoffen, energie, lonen en vrachten of het tarief van (milieu)heffingen met tenminste 5% (of anders overeengekomen in de offerte) stijgen, is de Onderneming gerechtigd deze verhogingen aan de Wederpartij door te berekenen. De in dit artikel bedoelde verhogingen worden door de Vennootschap schriftelijk aangekondigd en worden geacht te zijn aanvaard indien niet binnen 7 dagen bezwaar wordt gemaakt. In geval van bezwaar streven de partijen ernaar om binnen 7 dagen na indiening van het bezwaar alsnog tot overeenstemming te komen. Indien hierover geen overeenstemming wordt bereikt, zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden zonder gehouden te zijn tot betaling van kosten en/of schadevergoeding aan de andere partij.

5. BETALING

5.1 Tenzij partijen uitdrukkelijk anders zijn overeengekomen en onverminderd het recht om vooruitbetaling of zekerheid voor betaling als bedoeld in artikel 5.2 te verlangen indien het Bedrijf daartoe aanleiding ziet, dient betaling van de koopprijs plaats te vinden binnen 30 dagen na factuurdatum.

5.2 Tenzij partijen uitdrukkelijk schriftelijk anders zijn overeengekomen, geschiedt betaling zonder korting of verrekening. Het Bedrijf heeft te allen tijde het recht om vooruitbetaling of zekerheid voor betaling te eisen, zelfs als er eerder is geleverd met een betalingskrediet.

5.3 Bij niet tijdige betaling is de Wederpartij van rechtswege in verzuim (zonder dat enige ingebrekestelling of aanmaning is vereist). De Wederpartij is alsdan over het op de factuur vermelde factuurbedrag een direct opeisbare overeengekomen vertragingsrente verschuldigd van 2% over het factuurbedrag vanaf het moment dat de Wederpartij in verzuim is. Een deel van een maand wordt daarbij geteld als een volledige maand. De vennootschap kan, voor zover zij gehouden is tot nakoming van een verplichting uit enige met de wederpartij gesloten overeenkomst, de nakoming daarvan opschorten totdat volledige voldoening van het verschuldigde bedrag is ontvangen, dan wel de overeenkomst te harer keuze geheel of gedeeltelijk ontbinden door middel van een schriftelijke kennisgeving, zulks onverminderd haar recht schadevergoeding te vorderen.

5.4 In geval van gehele of gedeeltelijke niet-betaling van de factuur is de Wederpartij van rechtswege de wettelijke handelsrente verschuldigd vanaf de dertigste dag na factuurdatum.

5.5 Alle betalingen worden eerst aangewend ter voldoening van rente en kosten en vervolgens telkens ter voldoening van de oudste openstaande factuur.

6. LEVERING

6.1 Tenzij tussen partijen schriftelijk anders is overeengekomen, geschieden leveringen EXW.

6.2 Levering van de goederen door het Bedrijf vindt plaats op het adres van de Wederpartij op de tussen partijen overeengekomen datum, vermeld op de orderbevestiging, tenzij partijen uitdrukkelijk een andere plaats van levering zijn overeengekomen.

6.3 Het geleverde is vanaf het moment van levering voor rekening en risico van de Wederpartij, en indien de Wederpartij niet aan de levering meewerkt, vanaf het moment dat de levering is geweigerd. Opslag op verzoek van de Wederpartij, anders dan op het adres van de Wederpartij als bedoeld in artikel 6.2, geschiedt voor risico van de Wederpartij.

6.4 Levertijden zijn altijd schattingen en gelden niet als fatale termijn. Overschrijding van de levertijd, mits binnen redelijke grenzen, is voor de Wederpartij geen reden om bestelling(en) te annuleren of om de door de overschrijding ontstane kosten of schade te vergoeden.

6.5 De wederpartij is gehouden zijn volledige medewerking te verlenen aan de levering van de krachtens de overeenkomst door ondernemer te leveren producten. De wederpartij is ook zonder daartoe te zijn aangemaand in verzuim indien hij na eerste daartoe strekkend verzoek van het Bedrijf nalaat de af te leveren producten op te halen of, indien aflevering op zijn adres is overeengekomen, indien hij weigert de af te leveren producten in ontvangst te nemen.

7. HOEVEELHEID EN CAPACITEIT

Bij hoeveelheden tot 5.000 stuks is een afwijking mogelijk van 20% van de bestelde hoeveelheid en bij hoeveelheden boven 5.000 stuks is een afwijking mogelijk van 10% van de bestelde hoeveelheid; de Wederpartij is verplicht het meerdere tot dat maximum te accepteren, dan wel het tekort te accepteren.

8. PRESTATIES

8.1 De vennootschap kan naar eigen keuze de uitvoering van de overeenkomst geheel of gedeeltelijk opschorten of de overeenkomst geheel of gedeeltelijk ontbinden door schriftelijke kennisgeving zonder rechterlijke tussenkomst (met onmiddellijke ingang en zonder dat de vennootschap tot enige schadevergoeding gehouden is), indien:

  • de Wederpartij haar verplichtingen uit de overeenkomst of deze Algemene Voorwaarden niet, niet tijdig of niet behoorlijk nakomt;
  • de Wederpartij surseance van betaling aanvraagt of aan hem surseance van betaling wordt verleend, dan wel een faillissementsaanvraag indient of in staat van faillissement wordt verklaard;
  • de andere partij onder curatele of bewind wordt gesteld;
  • de onderneming van de andere partij wordt verkocht of beëindigd;
  • beslag wordt gelegd op een aanzienlijk deel van de bedrijfsmiddelen van de andere partij.

De Wederpartij is alsdan aansprakelijk voor alle door de Onderneming geleden schade, onder meer bestaande uit winstderving, geleden verlies, productschade, kosten en interesten, transportkosten, commissielonen, gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten, alsmede alle verdere directe en indirecte kosten verband houdende met de overeenkomst.

8.2 Alle kosten – daaronder begrepen de kosten van invordering, deurwaarders- en advocatenkosten, alsmede een redelijke vergoeding voor de door de Onderneming of haar personeel aan de invordering bestede tijd, zowel gerechtelijke als buitengerechtelijke, gemaakt teneinde nakoming van de verplichtingen van de Wederpartij, ontbinding van overeenkomsten of een vordering tot schadevergoeding te bewerkstelligen, komen ten laste van de Wederpartij en zijn terstond en ten volle opeisbaar; de buitengerechtelijke (incasso)kosten bedragen in ieder geval 15% van het factuurbedrag, vermeerderd met de vertragingsrente als bedoeld in artikel 5.3 van deze Algemene Voorwaarden en de wettelijke rente, tenzij de werkelijk gemaakte kosten hoger zijn, in welk geval de werkelijk gemaakte kosten voor rekening van de Wederpartij komen.3 van deze Algemene Voorwaarden en de wettelijke rente, tenzij de werkelijk gemaakte kosten hoger zijn, in welk geval de werkelijk gemaakte kosten voor rekening van de Wederpartij komen.

9. RETOURZENDINGEN

9.1 De zendingen die door de Wederpartij zijn besteld, maar waarvan de levering niet is geaccepteerd of die zijn geretourneerd, worden aan de Wederpartij in rekening gebracht. Alle voor de ondernemer uit de niet-acceptatie of retourzending voortvloeiende schade komt voor rekening van de wederpartij, tenzij de wederpartij aantoont dat de geleverde zaken niet aan de overeenkomst beantwoorden.

9.2 Het Bedrijf is zonder haar voorafgaande schriftelijke toestemming niet gehouden zaken in ontvangst te nemen die door de Wederpartij aan het Bedrijf zijn geretourneerd, behoudens andersluidende afspraken in de offerte. Aanvaarding van de door de wederpartij geretourneerde zaken houdt niet in dat het Bedrijf de reden van de retourzending aanvaardt.

10. KLACHTEN

10.1 De Wederpartij is verplicht het geleverde binnen twee werkdagen na aflevering te controleren op zichtbare gebreken. Na het verstrijken van deze termijn of na gehele of gedeeltelijke verwerking van de geleverde zaken, worden de zaken geacht te zijn geleverd conform de overeengekomen hoeveelheid en de overeengekomen specificaties en/of (wettelijk) vereiste kwaliteit.

10.2 Klachten dienen binnen 8 dagen na levering schriftelijk bij het Bedrijf te worden ingediend. Klachten die later of niet schriftelijk worden ingediend, worden niet in behandeling genomen.

10.3 Na het verstrijken van de in artikel 10.2 genoemde termijn van 8 dagen vervalt het recht om klachten in te dienen.

10.4 Indien de geleverde goederen zijn verwerkt of gebruikt, wordt de Wederpartij geacht de goederen zonder voorbehoud te hebben aanvaard en is het indienen van reclames dienaangaande niet meer mogelijk.

10.5 Indien partijen een betalingsregeling zijn overeengekomen, worden de betalingsvoorwaarden niet opgeschort door het indienen van een klacht.

10.6 Indien en voor zover de klacht van de Wederpartij door het Bedrijf gegrond wordt bevonden, zal het Bedrijf te harer keuze hetzij de geleverde zaken herstellen of vervangen, hetzij (een deel van) de door de Wederpartij in verband met de geleverde zaken betaalde koopprijs crediteren, hetzij de geleverde zaken zonder verdere nakoming van de overeenkomst terugnemen.

11. EIGENDOMSVOORBEHOUD

11.1 Indien partijen anders dan contante betaling bij aflevering van de zaken overeenkomen en/of indien een betalingsregeling is overeengekomen die gehele of gedeeltelijke betaling na aflevering van de zaken inhoudt, behoudt de Onderneming zich de eigendom van de door haar geleverde zaken voor tot het moment van volledige en finale betaling door de wederpartij. Het eigendomsvoorbehoud strekt zich uit tot alles waarop het Bedrijf aanspraak kan maken als gevolg van het in gebreke blijven van de Wederpartij, inclusief schadevergoeding en boetes. Indien dezelfde goederen zijn geleverd op één of meer onbetaalde facturen, worden de goederen die bij de Wederpartij aanwezig zijn geacht te zijn geleverd op de onbetaalde facturen. Zolang zaken niet volledig zijn betaald en de wederpartij ook overigens tekortschiet in de nakoming van enige verplichting jegens de vennootschap, blijft de vennootschap onherroepelijk gerechtigd en onherroepelijk bevoegd door haar geleverde zaken die zich nog bij de wederpartij bevinden, zonder rechterlijke tussenkomst terug te nemen, ongeacht diens verdere handelingen jegens de wederpartij. De wederpartij is verplicht de vennootschap toegang te verlenen tot de ruimte(n) waarin de geleverde zaken zich bevinden, bij gebreke waarvan de wederpartij een opeisbare boete verbeurt van EUR 50.000 voor iedere weigering om toegang te verlenen en van EUR 2.500 voor iedere dag dat de weigering voortduurt.

11.2 De wederpartij is verplicht terstond melding te maken van situaties waarin derden rechten doen gelden, waaronder begrepen beslagleggingen, op door de vennootschap geleverde zaken die nog onder eigendomsvoorbehoud zijn geleverd. Indien de Wederpartij deze verplichting niet nakomt, is de Wederpartij een boete verschuldigd van 20% van het aan de Vennootschap verschuldigde hoofdbedrag exclusief BTW, met een minimum van EUR 500,-.

11.3 Zolang de vennootschap nog enige vordering op de wederpartij heeft, uit welke hoofde dan ook, mag de wederpartij de door hem geleverde zaken niet vervreemden, afleveren, verpanden of rechtshandelingen verrichten, behoudens in het kader van de normale bedrijfsuitoefening, dan nadat de vennootschap daarvoor haar voorafgaande schriftelijke toestemming heeft verleend alsmede de voorwaarden waaronder een en ander geschiedt.

11.4 In geval van niet tijdige nakoming van haar financiële verplichtingen jegens de vennootschap is de wederpartij, indien zaken door haar aan een derde zijn doorgeleverd, gehouden al haar rechten jegens die derde terzake van die zaken op eerste verzoek aan de vennootschap over te dragen of te verpanden (zulks ter keuze van de vennootschap), zulks naar rato van hetgeen de vennootschap alsdan van de wederpartij te vorderen heeft. Ter nakoming van deze verplichting verpandt de Wederpartij reeds nu voor alsdan al haar rechten uit voornoemde levering jegens voornoemde derde. Zodra de wederpartij in verzuim is met de tijdige nakoming van zijn betalingsverplichtingen jegens de vennootschap, is de vennootschap gerechtigd voornoemde derden van dit pandrecht op de hoogte te stellen teneinde het pandrecht te vestigen. De wederpartij is gehouden daaraan zijn volledige medewerking te verlenen, in het bijzonder door op eerste verzoek van de vennootschap onverwijld opgave te doen van de namen en adressen van alle derden aan wie hij de door de vennootschap geleverde zaken heeft doorgeleverd, alsmede van alle rechten die hij ter zake van die doorlevering jegens die derden heeft verkregen. Indien de Wederpartij na daartoe door de Onderneming te zijn aangemaand in gebreke blijft, verbeurt hij een onmiddellijk opeisbare boete van 25% van de openstaande vordering van de Onderneming op de Wederpartij, alsmede een onmiddellijk opeisbare boete van 5% van de openstaande vordering voor iedere volgende dag dat het verzuim van de Wederpartij voortduurt, zulks onverminderd het recht van de Onderneming daarnaast nakoming te vorderen.

12. GARANTIE EN AANSPRAKELIJKHEID

12.1 De Onderneming staat in voor de door haar aangeboden kwaliteit (afhankelijk van de aard) van de door haar geleverde zaken en de daarbij gebruikte verpakkingsmaterialen op het moment van levering, voor zover de door de Onderneming geleverde zaken door de Wederpartij op oordeelkundige wijze worden of zijn gebruikt, met inachtneming van de normale eisen die aan het gebruik van de zaken worden gesteld of de mogelijkheden die dit gebruik biedt. Andere garanties worden door het Bedrijf niet verstrekt, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk overeengekomen met de Wederpartij.

12.2 De Onderneming sluit uitdrukkelijk alle schade uit die direct of indirect voortvloeit uit de uitvoering van deze overeenkomst jegens de Wederpartij of derden, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld aan de zijde van de Onderneming. Niettegenstaande het bovenstaande is het Bedrijf nooit aansprakelijk voor enige schade, tenzij dit in rechte wordt vastgesteld. De aansprakelijkheid van de Onderneming is beperkt tot maximaal het factuurbedrag dat de Onderneming aan de Wederpartij in rekening heeft gebracht voor de levering van de betreffende zaken die de schade hebben veroorzaakt, met een maximum van EUR 25.000,-. Bovendien is de aansprakelijkheid van de Vennootschap in elk geval beperkt tot het bedrag dat door haar verzekeringsmaatschappij wordt uitgekeerd onder de aansprakelijkheidsverzekering van de Vennootschap in dat specifieke geval.

12.3 Onverminderd het bepaalde in de artikelen 12.1 en 12.2 vrijwaart de wederpartij de vennootschap tegen aanspraken van derden wegens productaansprakelijkheid voor zaken die door de wederpartij aan derden zijn geleverd, waaronder zaken die door de vennootschap aan de wederpartij zijn geleverd, tenzij en voor zover de wederpartij aantoont dat de aanspraak van de derde op geen enkele wijze verband houdt met enige omstandigheid die binnen de risicosfeer van de wederpartij valt.

12.4 Onverminderd het bepaalde in de artikelen 12.1 en 12.2 vrijwaart de wederpartij de vennootschap tegen iedere aansprakelijkheid voor productaansprakelijkheid, tenzij de schade uitsluitend is veroorzaakt door de door de vennootschap geleverde zaken. Het Bedrijf geeft geen garanties ten aanzien van de prestaties en duurzaamheid van haar producten in combinatie met de producten van de Wederpartij. De wederpartij is gehouden de producten te testen op de gebruiksmogelijkheden van de producten van de Onderneming in combinatie met haar eigen producten.

12.5 Alle vorderingen van de Wederpartij op de Onderneming in verband met de overeenkomst verjaren door verloop van één jaar vanaf de dag waarop de betreffende verplichting uit de overeenkomst opeisbaar is geworden of de schadeveroorzakende gebeurtenis zich heeft voorgedaan.

13. OVERMACHT

13.1 De vennootschap is niet gehouden tot nakoming van de overeenkomst indien deze door overmacht wordt verhinderd of bemoeilijkt, waaronder onder meer wordt verstaan elke al dan niet voorzienbare omstandigheid buiten de macht van de vennootschap, zoals: oorlog of soortgelijke situaties, oproer, sabotage, boycot, staking, bezettingen, blokkades, tekorten aan grondstoffen, storingen in het functioneren van fabrieken, transportproblemen van welke aard dan ook (waaronder files), machineschade, diefstallen, zodanig ziekteverzuim van personeel van de Onderneming dat de uitvoering van de overeenkomst ernstig wordt bemoeilijkt, tekortkomingen in de nakoming van onderaannemers, vervoerders en/of andere derden die door de Vennootschap zijn ingeschakeld bij de uitvoering van de overeenkomst, stremmingen in het scheepvaartverkeer, maatregelen van overheidswege die leiden tot enige stremming in zowel binnen- als buitenland, natuurrampen en, in het licht van de Covid-19 pandemie, epidemieën, pandemieën en quarantaines.

13.2 In geval van overmacht aan de zijde van de Onderneming heeft de Onderneming het recht om naar eigen inzicht de uitvoering van de overeenkomst op te schorten voor de duur van de overmachtsituatie.

13.3 Indien de overmachtsituatie naar het oordeel van de Onderneming van blijvende aard is, heeft de Onderneming het recht de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden door middel van een daartoe strekkende schriftelijke verklaring. De partijen treffen een redelijke regeling met betrekking tot de gevolgen van die ontbinding.

13.4 Indien de overeenkomst reeds ten dele is uitgevoerd en de resterende leveringsplicht door overmacht meer dan twee maanden is vertraagd, is de Wederpartij vrij de reeds geleverde zaken onder zich te houden en de daarvoor verschuldigde prijs te voldoen, indien deze prijs nog niet is betaald, dan wel indien de geleverde zaken ten gevolge van het niet kunnen leveren van de resterende zaken geen waarde hebben, de overeenkomst ook voor het reeds uitgevoerde gedeelte als ontbonden te beschouwen, mits de wederpartij de geleverde zaken aan de vennootschap retourneert in de staat waarin de vennootschap deze aan de wederpartij heeft geleverd en de wederpartij alle door de vennootschap ter zake gemaakte kosten vergoedt. De Vennootschap verplicht zich in dat geval de prijs, voor zover reeds betaald, onder aftrek van de gemaakte kosten aan de Wederpartij terug te betalen.

13.5 Indien de Wederpartij meent dat er sprake is van overmacht, is zij gehouden het Bedrijf daarvan onverwijld schriftelijk in kennis te stellen.

14. AUTEURSRECHTEN, INTELLECTUELE EIGENDOMSRECHTEN, INDUSTRIËLE EIGENDOMSRECHTEN

14.1 De Wederpartij garandeert dat de bij het Bedrijf geplaatste bestellingen geen inbreuk maken op auteursrechten, intellectuele eigendomsrechten, industriële eigendomsrechten of model- of tekenrechten van derden. De wederpartij vrijwaart het Bedrijf tegen aanspraken van derden wegens inbreuk op auteursrechten, intellectuele eigendomsrechten, industriële eigendomsrechten of model- of tekenrechten van derden.

14.2 Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, is het Bedrijf te allen tijde rechthebbende op en houder van alle auteursrechten, intellectuele eigendomsrechten en/of industriële eigendomsrechten die kunnen ontstaan ten aanzien van de door het Bedrijf bij de uitvoering van de overeenkomst tot stand gebrachte werken, zoals ontwerptekeningen, modellen, computerprogrammatuur, databanken en fotografische opnamen.

15. TOEPASSELIJK RECHT EN BEVOEGDE RECHTBANK

15.1 Op alle door de vennootschap en de wederpartij gesloten overeenkomsten en op hetgeen daaruit voortvloeit, zowel in Nederland als in het buitenland, is Nederlands recht van toepassing met uitsluiting van het Weens Koopverdrag.

15.2 Alle geschillen die voortvloeien uit door de vennootschap gesloten overeenkomsten, zowel in Nederland als in het buitenland, zullen met uitsluiting van iedere andere rechter en met toepassing van het Nederlandse burgerlijk procesrecht worden voorgelegd aan en beslecht door de Rechtbank te Arnhem, Nederland, zulks met uitzondering van geschillen die op grond van de wet dienen te worden voorgelegd aan de Kantonrechter van enige Rechtbank in Nederland.

15.3 In geval van aanvaarding van de Algemene Voorwaarden als bedoeld in artikel 2, zijn bovenstaande rechtskeuze en keuze van de bevoegde rechter van toepassing.

16. DEPOSITIE

Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel voor Centraal Gelderland en daar zijn kopieën verkrijgbaar. Deze Algemene Voorwaarden zijn ook afgedrukt op de achterzijde van het briefpapier van het bedrijf en zijn beschikbaar op de website www.berlinpackaging.nl.

CONTACT OPNEMEN

Als je vragen hebt en de beste verpakking van Berlijn Packaging wilt ontdekken,
is er een eenvoudige manier om met ons in contact te komen.

CONTACT OPNEMEN

Als je vragen hebt en de beste verpakkingen van Berlin Packaging wilt ontdekken, is er een eenvoudige manier om contact met ons op te nemen.

CONTACT OPNEMEN

Als je vragen hebt en de beste verpakkingen van Berlin Packaging wilt ontdekken, is er een eenvoudige manier om contact met ons op te nemen.